Within Temptation

6. března 2009 v 18:04

Within Temptation





Within Temptation je nizozemská gothic metalová skupina. Typicky metalové nástroje (bubny, baskytara a kytara) jsou zde doplněny o zpěv zpěvačky Sharon den Adel. Skupina byla založena v roce 1996 členy Robertem Westerholtem a Sharon den Adel. Oba zakladatelé patřili do skupiny "The Circle". První album vyšlo v roce 1997 a nese název "Enter". Po vydání prvního alba vystoupila skupina Within Temptation na festivalu Dynamo Open Air, což bylo jejich páté vystoupení. V roce 1998 koncertovali v Belgii, České republice a Německu. V ten samý rok vydali mininahrávku "The Dance", v jedné z písní tohoto alba si zazpíval Sharonin přítel Robert Westerholt, na jiné nahrávce se bohužel už neobjevil. Poté si dali pauzu s koncertováním, aby Robert a Sharon mohli dostudovat vysokou školu. V roce 2000 vydali své průlomové album "Mother Earth" a opět začali koncertovat. V roce 2003 skupina přešla k labelu GUN/BMG. Ten vydal reedici alba "Mother Earth" a v roce 2004 vydali album "The Silent Force", které bylo nahráno s osmdesátičlenným moskevským orchestrem.
V letošním roce vyšlo jejich 4. album s názvem "The Heart Of Everything". Bylo vydáno u německého vydavatelství GUN Records. V singlu "What Have You Done" hostuje zpěvák Keith Caputo ze skupiny "Life Of Agony".





Členové


  • Sharon den Adel - zpěv (1996-)
  • Robert Westerholt - kytara (1996-)
  • Ruud Adrianus Jolie - kytara (2001-)
  • Jeroen van Veen - basová kytara (1996-)
  • Martijn Spierenburg - klávesy (2001-)
  • Stephen van Haestregt - bicí (2002-)

Bývalí členové

  • Ivar de Graaf - bicí (1996-1998, 1999-2001)
  • Martijn Westerholt - klávesy (1996-2001)
  • Michiel Papenhove - kytara (1996-2001)
  • Jelle Bakker - kytara (2001)
  • Ciro Palma - bicí (1998-1999)
  • Dennis Leeflang - bicí (1996)
  • Richard Willemse - bicí (1996)


Diskografie

  • Enter (debut, 1997)
  • The Dance (EP, 1998)
  • Mother Earth (CD, 2000)
  • Mother Earth Tour (DVD, 2003)
  • The Silent Force (CD, 2004)
  • The Silent Force Tour (DVD, 2005)
  • The Heart Of Everything (CD, 2007)
  • The Howling (EP, 2007, vydáno pouze v USA)
  • Black Symphony (CD+DVD, 2008)

Singly

  • Restless (1997)
  • Our Farewell (2000)
  • Ice Queen (2001)
  • Mother Earth (2003)
  • Running Up That Hill (2003)
  • Stand My Ground (2004)
  • Memories (2005)
  • Angels (2005)
  • What Have You Done (2007)
  • Frozen (2007)
  • The Howling (2007)
  • All I Need (2007)
  • Forgiven (2008)

Zdroj:Wikipedie.cz
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama