Arch Enemy

10. dubna 2009 v 20:47

Historie

Formování

Skupinu v původní sestavě založil Michael Ammot spolu s jeho mladším bratrem Christoperem, ke kterým se připojil zpěvák Johan Liivan a bubeník Daniel Erlandsson. V roce 1998 byl do skupiny přijat basák Martin Bengtsson a bubeník Peter Wildoer a v této nové sestavě vydali album Stigmata. Tímto albem si získali popularitu jak v Europě tak i v Americe. Byl to jejich první celosvětově vydávané album.

Burning Bridges

Daniel Erlandsson se vrátil zpět k bicím v roce 1999. Vyšlo album Burning Bridges a nedlouho za ním i Burning Japan Live 1999 jehož prodej měl být omezen jen pro Japonsko, ale později bylo vydáno celosvětově. Album Burning Bridges znamenalo změnu, bylo melodičtější než předešlá alba.

Angela Gossow

Johan Liiva byl v roce 2001 požádán, aby od skupiny odešel. Michael Amott usoudil, že Johan není je přiměřen ke zbytku skupiny a chtěl více "dynamického" frontmena. Nahradila ho Angela Gossow, amatérská žurnalistka a death metalová zpěvačka z Kolína, od které Michael toho roku dostal, během jednoho interwiev, její demonahrávku. První album po přijetí Angely bylo Wages of Sin. V prosinci 2001 se zúčastnili "Japan's Beast Feast 2002", kde účinkovali i Motörhead a Slayer.
Album Anthems of Rebellion bylo vydáno v roce2003 a přineslo něteré invace do jejich hudebního projevu, jako je například dvojhlas ve skladbě "End of the Line". V listopadu nasledujícího roku vydala skupina Arch Enemy album Dead Eyes See No Future, který obsahoval i cover verze některých skladeb od Megadeth, Manowar a Carcass. V červnu 2005 skupina dokončila nahrávání šestého alba Doomsday Machine.
V červenci 2005 kytarista Christopher Amott opustil skupinu, aby se mohl víc věnovat svému osobnímu životu. Na jeho místo nastoupil Fredrik Åkesson, kterého v roce 2007 znovu Christopher vystřídal.
Vydaní nového alba Rise of the Tyrat pro rok 2007 mělo předznamenat EP Revolution Begins. EP vyšlo 7. září, 2007 a album mělo být vydáno 25. září 2007. Přes P2P se album Rise of the Tyrant dostalo už 27. července 2007.

Sestava skupiny

  • Angela Gossow - zpěv (od roku 2001)
  • Michael Amott - kytara, někdy vokály (od roku 1996)
  • Christopher Amott - kytara (1996-2005, od roku 2007)
  • Sharlee D'Angelo - basová kytara (od roku 1999)
  • Daniel Erlandsson - bicí (1996-1997, od roku 1999)


Bývalí členové

  • Johan Liiva - zpěv (1996-2001)
  • Martin Bengtsson - basová kytara (1997-1998)
  • Peter Wildoer - bicí (1997-1998)
  • Dick Lövgren - basová kytara na koncertech (1999)
  • Roger Nilsson - basová kytara na koncertech (1999-2000)
  • Gus G.- kytara na koncertech (2005), jako host na albu Doomsday Machine (skladba "Taking Back My Soul")
  • Fredrik Åkesson - kytara (2005-2007)


Diskografie

  • Black Earth (1996)
  • Stigmata (1998)
  • Burning Bridges (1999)
  • Burning Japan Live 1999 (2000)
  • Wages of Sin (2001)
  • Anthems of Rebellion (2003)
  • Dead Eyes See No Future EP, (2004)
  • Doomsday Machine (2005)
  • Revolution Begins EP, (2007)
  • Rise of the Tyrant (2007)
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa


Komentáře

1 Skjønn Mareritt Skjønn Mareritt | E-mail | 22. července 2009 v 1:01 | Reagovat

Miluju :*
Byli úžasní :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama